Hyben

Elsker du også hybenmarmelade og har du indtil nu ikke orket at lave den selv, så se fremgangsmåden herunder. Det er næsten nemt.

Pluk hyben, skær dem over, kom dem i foodprocessor.
Hæld vand ved, og når de små irriterende kerner flyder ovenpå, kan du nemt fjerne dem med en si.
 
 
1,5 kg hyben giver ca. 750 g rensede hybenskaller.
 
Hybenmarmelade
750 g rensede hybenskaller
1/2 liter vand
Saft af 1 citron
500 g sukker
2-3 tsk. rød Melatin.
 
Hybenskallerne blendes og koges under låg i vand og citronsaft, ca. 15 min.
Det meste af sukkeret tilsættes og koges med i 10 min.
Melatin og resten af sukkeret blandes omhyggeligt, drysses i frugten under omrøring og koges med 2 min.
Marmeladen skummes, fyldes i Atamonskyllede glas og bindes til med det samme.