Banankagen over alle banankager
Ingredienser
- 4 æg
- 250 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 150 g mel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 150 g smør - smeltet og afkølet
- 300 g meget moden banan - moset (ca. 2-3 bananer)
- 50-75 g mørk chokolade
- Top
- 100 g chokolade - her 60 %
- 25 g smør - i tern
Instruktioner
- Smelt smørret, så det kan afkøle.
- Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål.
- Pisk det lyst og luftigt (ca. 5 min.)
- Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål.
- Sigt det i ægge/sukkerblandingen og rør det sammen - men kun lige til dejen er samlet.
- Vend det smeltede smør i dejen.
- Vend bananmosen og chokoladestykkerne i dejen.
- Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir i bunden og smør i siderne.
- Fordel dejen heri.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 50-60 minutter.
- Lad kagen afkøle lidt i springformen.
- Tag den ud og lad den afkøle til den er lun på en bagerist.
- Top
- Hak chokoladen groft og smelt den.
- Tag den smeltede chokolade af varmen og tilsæt smør.
- Rør til smørret er smeltet og du har en tyk chokoladeblanding.
- Lad den køle et par minutter.
- Smør den herefter udover banankagen og lad den størkne.
- Drys evt. med saltede peanuts eller hakkede hasselnødder.
- Spis!
- Kagen er fryseegnet.