Tilbage

Banankagen over alle banankager

Ingredienser

  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g smør - smeltet og afkølet
  • 300 g meget moden banan - moset (ca. 2-3 bananer)
  • 50-75 g mørk chokolade
  • Top
  • 100 g chokolade - her 60 %
  • 25 g smør - i tern

Instruktioner

  • Smelt smørret, så det kan afkøle.
  • Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål.
  • Pisk det lyst og luftigt (ca. 5 min.)
  • Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål.
  • Sigt det i ægge/sukkerblandingen og rør det sammen - men kun lige til dejen er samlet.
  • Vend det smeltede smør i dejen.
  • Vend bananmosen og chokoladestykkerne i dejen.
  • Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir i bunden og smør i siderne.
  • Fordel dejen heri.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 50-60 minutter.
  • Lad kagen afkøle lidt i springformen.
  • Tag den ud og lad den afkøle til den er lun på en bagerist.
  • Top
  • Hak chokoladen groft og smelt den.
  • Tag den smeltede chokolade af varmen og tilsæt smør.
  • Rør til smørret er smeltet og du har en tyk chokoladeblanding.
  • Lad den køle et par minutter.
  • Smør den herefter udover banankagen og lad den størkne.
  • Drys evt. med saltede peanuts eller hakkede hasselnødder.
  • Spis!
  • Kagen er fryseegnet.