TilbageKanelsnegle
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 200 g blødt smør
- ca. 600 g mel
- FYLD
- 300 g blødt smør
- 300 g brun farin
- 3 spsk kanel
- Lidt friskrevet muskatnød
Instruktioner
- 24-28 stk.
- Lun mælken til den har lillefingertemperatur (må endelig ikke være for varm).
- Smuldr gæren i en stor skål. Hæld den lune mælk ved og rør til gæren er opløst.
- Kom salt og sukker ved.
- Rør ægget ud i det også.
- Smuldr smørret ud i melet og når det er helt fint grynet, samles det med de våde ingredienser.
- Ælt grundigt.
- Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve 1,5 time et lunt sted.
- Bland smør, farin, kanel og muskatnød til fyldet.
- Ælt dejen og rul den tyndt ud til to firkanter (ca. 20 x 40 cm pr. firkant).
- Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse på den korte led.
- Skær pølsen ud i ca. 12 stykker (i alt ca. 24 stykker) og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad sneglene efterhæve i ca. 30 min.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft 175 grader) i ca. 20 minutter. Hold øje med dem.
- Lad dem køle lidt af.
- Pynt med glasur, evt. rørt med ahornsirup og ristede pecannødder.