Tilbage

Kanelsnegle

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 200 g blødt smør
  • ca. 600 g mel
  • FYLD
  • 300 g blødt smør
  • 300 g brun farin
  • 3 spsk kanel
  • Lidt friskrevet muskatnød

Instruktioner

  1. 24-28 stk.
  2. Lun mælken til den har lillefingertemperatur (må endelig ikke være for varm).
  3. Smuldr gæren i en stor skål. Hæld den lune mælk ved og rør til gæren er opløst.
  4. Kom salt og sukker ved.
  5. Rør ægget ud i det også.
  6. Smuldr smørret ud i melet og når det er helt fint grynet, samles det med de våde ingredienser.
  7. Ælt grundigt.
  8. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve 1,5 time et lunt sted.
  9. Bland smør, farin, kanel og muskatnød til fyldet.
  10. Ælt dejen og rul den tyndt ud til to firkanter (ca. 20 x 40 cm pr. firkant).
  11. Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse på den korte led.
  12. Skær pølsen ud i ca. 12 stykker (i alt ca. 24 stykker) og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  13. Lad sneglene efterhæve i ca. 30 min.
  14. Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft 175 grader) i ca. 20 minutter. Hold øje med dem.
  15. Lad dem køle lidt af.
  16. Pynt med glasur, evt. rørt med ahornsirup og ristede pecannødder.