Tilbage

Kringle - Moster Gerdas vidunderkringle

Ingredienser

Dej til 3 kringler:
1/2 liter mælk
250 g smør
50 g gær
1,5 dl sukker
1 æg
1 æggeblommer
cirka 800 g mel

Fyld:
Smør, sukker, marcipan

Drys:
Rørsukker.

Instruktioner

Mælken lunes og gæren røres ud i mælken.
Mel og øvrige ingredienser til dejen røres sammen.
Hæver til cirka dobbelt størrelse.
Rulles ud til 3 kringler.
Med rund hånd lægges tynde skiver smør på, derefter sukker og derefter marcipan.
Til slut drysses lidt havregryn på, til at opsuge fedtstoffet (et gammelt kogekonetip:-).
Kringlerne lægges sammen og hæver igen.
Herefter pensles med lidt mælk og drysses med rørsukker.
Bages ved 225 grader i 15-20 minutter.