Tilbage

Tarteletter

Ingredienser

  • Stuvning:
  • 30 g smør
  • 30 g mel
  • 2 ½ dl suppe
  • ¼ tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 2 spsk. syltede kapers
  • evt. 1 æggeblomme
  • Fyld:
  • ½ kg fyld
  • f.eks. hønsekød og asparges
  • Pynt:
  • Dild eller
  • Tomat
  • Agurk
  • Persille
  • Smør, mel og suppe bages sammen, smages til.
  • Fyldet varmes heri.
  • Lige før anretningen legeres stuvningen evt. med æggeblomme.
  • Tarteletter varmes og fyldes.
  • Kan pyntes med fintklippet dild, eller tomat, agurk og persille.
  • Hønsekødsuppe
  • 1 høne ca. 2 kg
  • 2 liter vand
  • evt. 1 bouillon-terning eller 1 kraftben
  • ½ spsk salt
  • 1 gulerod
  • ¼ selleri
  • 1 porre
  • 1 suppevisk:
  • Toppen af rodfrugter, f.eks. gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer. Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken. Krydderurter som persille og timian kan også bruges.
  • Ingredienserne til en suppevisk samles i et bundt og omvikles stramt med bomuldsgarn.
  • Den rensede høne dækkes med vand, tilsat bouillon eller kraftben. Når suppen koger, fjernes skummet. Krydderierne tilsættes.
  • Hønen koges svagt under låg 2-3 timer. Urterne lægges i og koges med til de er møre.
  • Hønen tages op. Urterne skæres i stykker. Suppen sies gennem et klæde. Den kan evt. afkøles og affedtes.
  • 2 ½ dl suppe og ½ kg hønsekød rækker til 12 tarteletter.