Lige før anretningen legeres stuvningen evt. med æggeblomme.
Tarteletter varmes og fyldes.
Kan pyntes med fintklippet dild, eller tomat, agurk og persille.
Hønsekødsuppe
1 høne ca. 2 kg
2 liter vand
evt. 1 bouillon-terning eller 1 kraftben
½ spsk salt
1 gulerod
¼ selleri
1 porre
1 suppevisk:
Toppen af rodfrugter, f.eks. gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer. Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken. Krydderurter som persille og timian kan også bruges.
Ingredienserne til en suppevisk samles i et bundt og omvikles stramt med bomuldsgarn.
Den rensede høne dækkes med vand, tilsat bouillon eller kraftben. Når suppen koger, fjernes skummet. Krydderierne tilsættes.
Hønen koges svagt under låg 2-3 timer. Urterne lægges i og koges med til de er møre.
Hønen tages op. Urterne skæres i stykker. Suppen sies gennem et klæde. Den kan evt. afkøles og affedtes.
2 ½ dl suppe og ½ kg hønsekød rækker til 12 tarteletter.