Tilbage

Gulerodskage med flødeost-glasur

Ingredienser

200 g blødt smør
200 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
5 fintrevne gulerødder
75 g hakkede valnøddekerner (lidt ekstra til pynt)
1,5 dl rosiner

Flødeost-glasur
200 g flødeost naturel
2 spsk vand
50 g flormelis
2 tsk. fintrevet citronskal (usprøjtet) (lidt ekstra til pynt)
2 tsk. friskpresset citronsaft

Instruktioner

Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner.

Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen.

Flødeost-glasur
Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, flormelis, citronskal og -saft.
Glasuren skal være "tyk".
Smør glasuren på den kolde gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet citronskal.

BAGETID: Ca. 1 time ved 175 grader.

Kagen kan fryses uden flødeost-glasur.

TIPS
Gulerødderne kan erstattes af 300 g groftrevet squash.

Dejen kan også bruges til muffins. Kom dejen i muffinsforme og bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader. En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins.