Tilbage

Jordbærtærte - Helles himmelske jordbærtærte (2 stk.)

Ingredienser

1)
Mørdej:
300 g mel
200 g margarine
100 g sukker
1 æg

2)
250 g marcipan
250 g sukker
250 g smør
30 g mel
2,5 dl hele æg (ca. 4 æg)

3)
50 g mørk chokolade

4)
4 dl piskefløde
50 g flormelis
1/2 stang vanilje

5)
2 bakker jordbær
Ribsgele

Instruktioner

1)
Bland mørdej og lad den hvile køligt.
Rul mørdejen ud i to tærteforme.

2)
Rør sukker sammen med det blødgjorte smør, samt marcipanen og melet.
Tilsæt æggene lidt ad gangen.
Kom massen i tærteformene og bag dem i ca. 45 min. ved 175 grader.

3)
Når tærterne er bagt og afkølet, smøres de med smeltet mørk chokolade og kommes i køleskabet.

4)
Pisk fløden til flødeskum med flormelis og vanilje.
Den smøres på tærterne i ca. 2 cm tykkelse.

5)
Jordbær vaskes og kommes på tærterne.
Ribsgele smeltes og "drysses" over.