Suppe - Grøntsags- og kyllingesuppe
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk chili med kerner
- 600 g kyllingekød uden skind
- 2 gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- 3 store tomater
- 400 g hvide bønner i vand (konserves ok)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. oregano
- 2,5 l kogt vand med bouillion
- 2 1/2 dl soyafløde (kan udelades)
- Friske krydderurter (kan udelades)
- Salt og peber
- Lidt revet parmesan (kan udelades)
Instruktioner
- Hak løg, hvidløg og chili fint.
- Skær kyllingekødet i meget små stykker.
- Snit gulerødder, bladselleri og tomater i større stykker.
- Lad de hvide bønner dryppe af.
- Opvarm olien i en stor gryde.
- Tilsæt løgene og svits dem til de er gyldne.
- Brun kødet i 5 min.
- Kom hvidløg, chili, gulerødder, bladselleri og oregano i gryden og rør det godt sammen med kød og løg.
- Tilsæt bouillonen, giv suppen et opkog og lad det småkoge i 5 min.
- Tilsæt tomater og bønner.
- Tilsæt soyafløde og krydderurter.
- Lad suppen koge i endnu et par minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Server suppen med 1-2 tsk revet parmesan på toppen.