Tilbage

Kinesiske fiskefileter

Ingredienser

  • FISK:
  • 8 mellemstore rødspættefileter
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 æg
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk mel
  • 1/2 tsk salt
  • 1/8 tsk peber
  • 30 g smør
  • SUR-SØD-SOVS:
  • 1 løg
  • 15 g smør
  • 2 spsk maizena
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk eddike
  • 1 spsk kinesisk soja
  • 3 dl vand
  • 10-15 mandler
  • Løse ris
  • 1 dl frosne ærter

Instruktioner

  1. Kog risene og tilsæt 1 dl frosne ærter de sidste 5 minutter af kogetiden.
  2. Skyl og tør fileterne, dryp lidt citronsaft over.
  3. Vend fileterne i sammenpisket æg og derefter i blandingen af sigtet rasp, mel og krydderier.
  4. Steg dem i smør.
  5. Hak løget og lad det snurre i smørret - ikke brune.
  6. Bland vand og maizena med sukker, eddike og soja.
  7. Hæld blandingen ned til de klare løg og kog sovsen igennem under omrøring.
  8. Mandlerne smuttes og halveres.
  9. Bred et lag ris ud på et varmt fad, læg fileterne herpå, hæl lidt af sovsen over og pynt med mandlerne.
  10. Resten af sovsen serveres til.