TilbageFiskefileter - kinesiske
Ingredienser
- FISK:
- 8 mellemstore rødspættefileter
- 1 spsk citronsaft
- 1/2 æg
- 2 spsk rasp
- 2 spsk mel
- 1/2 tsk salt
- 1/8 tsk peber
- 30 g smør
- SUR-SØD-SOVS:
- 1 løg
- 15 g smør
- 2 spsk maizena
- 2 spsk sukker
- 2 spsk eddike
- 1 spsk kinesisk soja
- 3 dl vand
- 10-15 mandler
- Løse ris
- 1 dl frosne ærter
Instruktioner
- Lækre fiskefileter med sur-sød-smag.
- Kog risene og tilsæt 1 dl frosne ærter de sidste 5 minutter af kogetiden.
- Skyl og tør fileterne, dryp lidt citronsaft over.
- Vend fileterne i sammenpisket æg og derefter i blandingen af sigtet rasp, mel og krydderier.
- Steg dem i smør.
- Hak løget og lad det snurre i smørret - ikke brune.
- Bland vand og maizena med sukker, eddike og soja.
- Hæld blandingen ned til de klare løg og kog sovsen igennem under omrøring.
- Mandlerne smuttes og halveres.
- Bred et lag ris ud på et varmt fad, læg fileterne herpå, hæl lidt af sovsen over og pynt med mandlerne.
- Resten af sovsen serveres til.