Tilbage

Æbleskiver - Mommis æbleskiver

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. vanille
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 3 dl mælk
  • 1/2 dl. hvidtøl eller alm. øl
  • 5 æggeblommer
  • 100 g smeltet smør
  • 5 stiftpiskede æggehvider
  • Lidt smør til at bage æbleskiverne i.
  • Flormelis og syltetøj til de færdigbagte æbleskiver.

Instruktioner

  1. Mel, bagepulver, sukker, salt, vanille og kardemomme sigtes sammen og røres med mælken til en jævning.
  2. Øl og æggeblommer tilsættes.
  3. Lad det gerne stå og trække i køleskabet en times tid.
  4. Lige før bagningen blandes smeltet smør i.
  5. Æggerhviderne piskes stive og vendes i med let hånd.
  6. Panden varmes. I hvert hul kommes en smule fedtstof og hullet fyldes 3/4 del med dej.
  7. Æbleskiverne vendes med en strikkepind, når de er faste i bunden og bages ved jævn varme ca. 8 min. De vendes ofte med strikkepinden.
  8. De serveres varme med flormelis og syltetøj. De kan også lægges i bradepanden og varmes lige før serveringen i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.