Æbleskiver - Mommis æbleskiver
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- 2 tsk. sukker
- 1/2 tsk. salt
- 2 tsk. vanille
- 1/2 tsk. kardemomme
- 3 dl kærnemælk
- 1/2 dl. hvidtøl eller alm. øl
- 5 æggeblommer
- Evt. lidt revet citronskal eller citronsaft (kan udelades)
- 100 g smeltet smør
- 5 stiftpiskede æggehvider
- Lidt smør til at bage æbleskiverne i.
- Flormelis og syltetøj til de færdigbagte æbleskiver.
Instruktioner
- Mel, bagepulver, sukker, salt, vanille og kardemomme sigtes sammen og røres med mælken til en jævning.
- Øl og æggeblommer tilsættes.
- Lad det gerne stå og trække i køleskabet en times tid.
- Lige før bagningen blandes smeltet smør i.
- Æggehviderne piskes stive og vendes i med let hånd.
- Panden varmes. I hvert hul kommes en smule fedtstof og hullet fyldes 3/4 del med dej.
- Æbleskiverne vendes en kvart omgang med en strikkepind, og vender derefter helt rundt. Bages ved jævn varme ca. 8 min. De vendes ofte med strikkepinden.
- De serveres varme med flormelis og syltetøj. Kan opvarmes i bradepande i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min. (læg ikke staniol over ved opvarmningen).