Tilbage

Surdej (5 dage)

Ingredienser

  • Dag 1:
  • 1 dl. vand
  • 3 spsk groft rugmel
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk. honning
  • Dag 3:
  • 1/2 dl. vand
  • 1 spsk. groft rugmel
  • 2 spsk. hvedemel

Instruktioner

  1. Den første dag røres alle ingredienser sammen i et syltetøjsglas el. lign.
  2. Læg låg på og sæt det varmt, evt. på en radiator el. oven på køleskabet eller om sommeren i solen i et vindue.
  3. Den tredje dag røres vand, rugmel og hvedemel i surdejen. Stil igen dejen varmt og lad den færdigudvikle sig på 2-3 dage.
  4. Se til dejen hver dag. Hvis den virker "død", så giv den 1 tsk. rugmel og evt. lidt mere honning. Det er vigtigt at surdejen står godt lunt. Den skal helst op på 30 grader for at få en god aroma.
  5. Surdejen er færdig, når den bobler livligt og lugter behageligt syrligt.