Boller - Grundopskrift på Mommis brød og boller
Ingredienser
- 6 dl lunken væske (vand, mælk, A38)
- 50 g gær
- 2 tsk. sukker
- 1 stor tsk. salt
- 25 g smør eller 2 spsk. olie
- 16 del mel (ca. 950 gram) halvdelen af melet kan være af en grovere type.
Instruktioner
- Gæren opløses i den lune væske.
- De øvrige ingredienser tilsættes (sukker, salt, fedtstof og mel).
- Æltes godt.
- Hæver tildækket eller med låg et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 45 min.)
- Tryk luften ud og for til 2 brød eller 20 boller.
- Efterhæver i 30 min.
- Pensles med æg, surmælksprodukt eller kaffe.
- BRØD: Bages ved 200 grader i 30-45 min. for brød. Brød i form bager 5-10 min. længere.
- BOLLER: Bages ved 200 grader i 15 min. for boller.
- KAN FRYSES: Tages direkte fra fryseren og sættes i ovnen ved 100 grader i 20-25 min. Så bliver de som nybagte. MUMS!