Tilbage

Boller - Grundopskrift på Mommis brød og boller

Ingredienser

  • 6 dl lunken væske (vand, mælk, A38)
  • 50 g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 1 stor tsk. salt
  • 25 g smør eller 2 spsk. olie
  • 16 del mel (ca. 950 gram) halvdelen af melet kan være af en grovere type.

Instruktioner

  1. Gæren opløses i den lune væske.
  2. De øvrige ingredienser tilsættes (sukker, salt, fedtstof og mel).
  3. Æltes godt.
  4. Hæver tildækket eller med låg et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 45 min.)
  5. Tryk luften ud og for til 2 brød eller 20 boller.
  6. Efterhæver i 30 min.
  7. Pensles med æg, surmælksprodukt eller kaffe.
  8. BRØD: Bages ved 200 grader i 30-45 min. for brød. Brød i form bager 5-10 min. længere.
  9. BOLLER: Bages ved 200 grader i 15 min. for boller.
  10. KAN FRYSES: Tages direkte fra fryseren og sættes i ovnen ved 100 grader i 20-25 min. Så bliver de som nybagte. MUMS!